Täytetyt teeleipäkääryleet/ filled sconerollllssss

Hei, en saanut kuvia tähän mutta voi kysyä jos jäi epäselvää, aloin yksi päivä tekemään näitä omasta päästä ja hyviä tuli, kuumia kumminkin eli kannattaa pilkkoa osiin paiston jälkeen tai polttaa suunsa.

Hey I didn`t get pictures in to this because i didn`t took them when I made these earlier (about 3 months ago XD) I made these out of my own head and they turned up pretty good, but you have to be careful and cut them into pieces after taking them out of the oven because you might burn yout tonque in these, and you can ask if you dont get some part of the recipe.

Muunneltu teeleivän ohje/ converted recepie for scone (alkuperäinen lainattu Otavan Kotiruoka kirjasta, toimittanut Kaisa Isotalo, Raija Kuittinen ja Ragni Tenberg, julkaistu 1989)

Teeleipä/ scone (converted, muunnettu)

4- 6 dl jauhoja ( pitää saada leivontakuntoon) 

2 tl leivinjauhetta

1- 2 tl sokeria (maun mukaan)

1/2 tl suolaa

2dl vettä tai maitoa

50g rasvaa

Päälle

1 muna

täytteeksi (vaihtoehto)

3 salaatinlehteä (jäävuori kelpaa)

1 tomaatti

juustoa 

Ohje

- laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen

- sekoita kuivat aineet keskenään

- lisää joukkoon sulatettu voi ja vesi

- vaivaa käsillä kunnes sitkosta, laita liinan alle kohoamaan hetkeksi.

- tee täyte, pese ja pilko tomaati ja salaatti, raasta juusto.

- tee taikinasta pieniä paloja ja levitä ne kaulimella, soikioiksi tai suorakulmioiksi, täytä levyn kapeampi reuna aineksilla ja kääri rullalle, levitä muna päälle, laita uuniin n.15 minuutiksi.

In english:

Scone (formed version)

Ingredients:

4- 6 cup flour

2 teaspoon baking powder

1- 2 teaspoon sugar (according to taste)

1/2 teaspoon salt

2 cup milk or water

50 gram butter

On:

egg

alternative filling:

3 piece of salad

1 tomatoe

cheese

guide

- put oven in 250 degrees

- mix the dry ingredients together

- put melted butter and water to dry ingredients.

- effort with hands until it`s solid dough, put it under a cloth.

- make filling, wash and cut salad and tomatoe, grate the cheese.

- make small balls out of dough, speard it with the rolling pin and make it look like oval or rectangle, fill the narrower part of the seeth with ingredients and then roll it together, brush rolls with egg and put it oven for 15 minutes.