Ruokaohje/ recipe

Suukot

Suukot (in english kisses) are pretty popular treats in Finland, they were originally made by Brunberg Oy wich is chocolate factory in Porvoo, Finland. I found this treat`s recipe in cooking book named Hellapoliisi (written by Kati Jaakonen, Published by readme.fi, released in 2013) so all rights to this recpie belong to Kati and others who made this book, This book is very great, it has very much good recepie and it even have website, http://www.hellapoliisi.fi/

Joten lyhyesti löysin keittokirjasta nimeltään Hellapoliisi (Kirjoittanut kati Jaakonen, kustantanut readme. fi, julkaistu vuonna 2013) sukaasuukkojen ohjeet, kaikki oikeudet reseptiin kuuluvat Katille, julkaisijalle ja muille jotka kirjaa tekivät, kirjassa on hyviä ohjeita ja nettisivukin löytyy (linkki englanninkielisessä osiossa)

 

Suukot (hieman muunneltu alkuperäisestä)

tarvitaan/ you need:

15- 18 maire- keksiä/ Maire- cookies or anything whole- wheat cookies that are small

3 munavalkuaista/ 3 egg whites

2 dl tomusokeria/ icing sugar

200- 300g maito- tai muuta suklaata/ milk- or another chocolate

 

ohjeet/ guides

 Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, erottele valkuainen ja keltuainen, vatkaa  valkuainen vaahdoksi

put the oven in 175 degrees, separate egg whites and yolk, whisk egg white until it`s stiff

 

lisää tomusokeri joukkoon koko ajan vahvasti vatkaten, käytä mansikkatomusokeria jos haluat makua

add icing sugar while egg white foams, use strawberry icing sugar if you want some flavor.

 

 

Pursota marenki keksin päälle keoksi

extruded meringue on the top of the cookies

 

Laita uuniin n 6- 8 minuutiksi (7 minuuttia on ihan hyvä aika)

sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa minuutin jaksoissa, sekoita välillä

anna marenkien jäähytä. Leikkaa päät pois, sillä ne maistuva paiston jälkeen  aika karmiville

put them oven in 6- 8 minutes (7 minutes is pretty good time)

melt pieced chocolate in a microwave in minute increments, a mix between.

Let marengues cool down, cut tips off because they taste pretty bad.

 

sivele suklaa marenkien päälle esim pullasudilla tai lusikalla, marengit voi myös dipata suklaaseen mutta erittäin varovasti.

brush chocolate on marengues with the bunbrush or with the spoon, you can also dip marengues into chocolate but you must be very, very careful.

 

Ja voila, nämä herkut ovat sillä siisti :)