Tulipa tylsyyttä haastettua itse itseni tähän, löysin haasteen Smaragdien säihke- nimisestä blogista, kannattaapi mennä kurkkaamaan sinne mitä löytyy :) mutta joo, kaikki joita haasteen tekeminen kiinnostaa ovat vapaita sitä väkräämään o/

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogisi:

Ömm, alkuperäistä syytä en oikein muista mutta siinä taisi olla pohjalla se että halusin levittää tarinoitani muuallekin ja selvittää, kiinnostaako ihmisiä se mitä teen. Muutenkin taisin myös haluta kokeilla, millaisen vastaanoton kirjoitukseni saisivat muiltakin ihmisiltä kuin vain sisaruksiltani (joilla ne luetutin lähinnä puolipakosta). Halusin luultavasti saada myös harjoitusta teksteihini ja selvittää, onko minusta toteuttamaan erästä todella, todella pitkä- aikaista unelmaani.

2. Onko blogisi muuttunut paljon alkuajoista ja jos on, miten?

Hmm, on tämä nyt jotenkin muuttunut, olen enemmän alkanut kirjoittaa tarinoitani niin, että kirjoitan ne ensin erikseen ylös ja sitä kautta vasta blogiin (sitä ennen kirjoitin suoraan blogiin ja voi sitä juonisotkua mikä siitä syntyi). Nyt tarinat ovat myös pidentyneet ja kirjoitan ehkä enemmän asiatekstejä kuin mitä alku- ajoilla.

3. Mitä piirteitä arvostat muiden blogeissa?

No muiden blogeissa ehkä arvostan enemmän siisteyttä, sujuvuutta ja puhtautta, itselläni kun tahtoo tämä olla vähän tämmöinen sekametelisoppa.

4. Lempielokuvasi tai kirjasi?

No tämä on helppoa, ehdoton lempielokuva on Dragonheart (1996) ja lempikirjani on Rick Riordanin Salamavaras (siis suosittelen lukemaan Riordanin tuotantoa, oppii hyvin paljon Kreikan, Rooman ja Egyptin mytologiasta ja muinaisista Jumalista, Viikinkimytologiastakin tulee oppimaan kun lähtee lainaamaan Magnus Chase- sarjaa josta ensimmäinen osa on jo ilmaantunut :D).

5.Minkä asian haluaisit olevan toisin elämässäsi juuri nyt

No ainakin sen etten stressaisi kaikesta, olen stressannut tähän mennessä todella paljon siitä etten ole tarpeeksi aikuinen (olen kohtapuoliin 18 ja silti käyttäydyn välillä kuin paraskin varhaisteini). Stressaan myös hyvin paljon opinnoistani ja tulevisuudestani sillä ne ammatit mihin todella haluan opiskella ovat kannattamattomia ja minulla ei riitä matematiikan tai kemian taidot lähteä opiskelemaan lääkäriksi (joka olisi paljon kannattavampaa kuin mikään mihin olen suunnitellut). Opiskeluissa stressaan sen vuoksi että vain kaksi opiskelemaani pää- ainetta ovat oikeasti sellaisia että niistä olisi jotakin hyötyä tulevaisuudessa.

6. Piirre josta olet itsessäsi ylpeä? Entä vähiten ylpeä?

No ylpeyden aiheita taidan vähiten löytää itsestäni mutta ehkä luovuussss??? (Ehkä, sekin on välillä lähinnä vain häiriöksi) mutta ehkä enemmän se että minulla on omat mielipiteeni asioista. Vähiten ylpeä olen äkkipikaisuudestani ja hitaasta ajatustyylistäni, inhoan sitä että teen päätöksiä liian nopeaan ja en lopulta voi pitää niitä kunnolla. Hidasta ajatustoimintaani inhoan siksi että saatan sanoa jotakin väärin kun en ole saanut ajatella tarpeeksi pitkälle ja muutenkin tarvitsen aina lisä- aikaa matemaattisissa asioissa ymmärtääkseni ne kunnolla (muuten stressaannun ja silloin alkaa päähän koskea).

7. Minkä neuvon antaisit 15- vuotiaalle itsellesi?

Älä jumalauta stressaa kaikesta, olen aina ollut kova stressaamaan ja siksi olen usein tehnyt äkkipikaisia päätöksiä (tästä varmaan johtuu sekin piirre että minulla on paha tapa suunnitella asioita liian etukäteen ettei viimehetkillä tarvitse ruveta stressaamaan kaikesta, muutenkin tykkään suunnitella asiat niin etteivät ne ole viime- hetkellä yksi oksennus seinillä)

8. Kolme asiaa, joista iloitsen nykytilanteessa:

Kaverit, harrastukset ja unelma

9. Mitä odotat tulevaisuudelta?

No eniten odotan että pääsen läpi lukiosta ja sen jälkeen toivon että saan toteutettua suurimman unelmani 2- 5 vuodessa

10. Mitä haluaisit toivottaa blogisi lukijoille

*Kuiskaten* "Olette yksi niistä hienoimmista asioista mitä minulle on tapahtunut ja olen iloinen että olette jaksaneet minua seurata vaikka välillä aika outo olenkin, kiitos"