Tässä tämä nyt viimein on, teksti lähte käyntiin siitä mihin tuliset siivet, tulinen sielu osa 2 jäi, kirjoitusvirheitä voi tietty olla sillä tein tämän noin 2 tunnissa kasaan (PS. Tein tämän nyt sillä löysin hahmoluettelon ja en siten ajatellut enää yhtään pidentää julkaisuaikaa).

Kasai paranee lopulta, Yorokobi alkaa kouluttaa tätä sellaiseksi jotta tämä voisi palata isänsä luo leiriin ja todistaa olevansa tämän kunnioituksen arvoinen. Kasai kuitenkin eräänä päivänä törmää vihollislauman soturikenraaliin Kikeniin ja tämän alaisiin, hänelle selviää että nämä ovat aikeissa hyökätä Kasain isän lauman kimppuun. Kasai päättää Yorokobin rohkaisemana mennä kertomaan siitä isälleen mutta saakin palkaksi vain syytöksiä valehtelusta ja kivuliaan selkäsaunan isältään.

Kasai palaa Yorokobin luo lyötynä, Yorokobi päättää puhua järkeä Kasain isälle Gekidolle mutta palaakin pian kertomaan että Kiken miehineen on jo hyökännyt ja he ovat vieneet Kasain isän ja lauman pääkenraalin Fiaresun sekä muita ylempiä sotureita. Kasai palaa takaisin lauman luo ja saa kuulla äitinsä haavoittuneen, hän juttelee tämän kanssa ja yllätyksekseen hänen äitinsä pyytää ettei Kasai menisi etsimään isäänsä lisäten ettei hän halua tietää totuutta tästä.

Kasai epäröi uskooko äitiään mutta lopulta hän päättää  hakea isänsä takaisin sillä hän haluaa jutella asiat tämän kanssa selviksi ja hän uskoo muutenkin kestänvänsä totuuden mistä hänen äitinsä oli varoitellut. Kasai saa mukaansa Yorokobin sekä opettajansa Senshin joka haluaa nähdä onko Kasaista tullut mitään hänen veljensä opissa.

Matkalla Kasai, Senshi ja Yorokobi kohtaavat Tengoku nimisen koiran jota luulevat aluksi viholliseksi tämän koittaessa auttaa Bureibua, vihollisten korkea- arvoista soturia. Pian heille kuitenkin selviää että Tengoku onkin vain kiertelevä maagiparantaja joka oli törmännyt Bureibuun sattumalta ja ryhtynyt auttamaan tätä huomattuaan tämän puhdasmielisyyden tämän ajatuksista.

Kasai hämmentyy Tengokun väitöksestä ja koettaa aluksi estää tätä parantamasta Bureibua yhtään pidemmälle. Tengoku kuitenkin saa suostuteltua Kasain väistymään ja parannettuaan Bureibun kuntoon hän pyytää soturia selittämään Kasaille ja muille tapahtuneen. Pian Kasaille selviääkin että Bureibun johtaja Waru oli vaatinut pitkään Kasain isää tuomiolle tämän laumalaisten murhattua usieta heidän laumalaisiaan sekä Warun vaimon, kaksi siskoa ja tämän kaksi siskonlasta jotka olivat vain muutaman kuukauden ikäisiä.

Kasai ei tahdo aluksi uskoa Bureibun juttua mutta kun Bureibu pyytää Kasaita kysymään Senshiltä totuutta. Senshi murtuu ja myöntää Gekidon tehneen kaiken lisäten että tämä oli tehnyt vielä enemmänkin, Kasai kysyy Senshiltä miksi tämä teki jotain sellaista mutta Senshi toteaa ettei ole valmis puhumaan ja häipyy paikalta.

Kasai kääntyy vielä kerran Bureibun puoleen ja kysyy sitten miksi he olivat hyökänneet heidän laumansa kimppuun. Bureibu selittää sen olleen viimeinen keino jolla he olivat saaneet Kasain isän ja muut mukaansa tuomiota varten lisäten kumminkin Gekidon ja tämän miesten karanneen heidän vahdistaan luultavasti tappamaan Warun jottei tuomiota voitaisi langettaa.

Kasai päättää pysäyttää isänsä aikeet, Bureibu ja Tengoku lähtevät myös hänen mukaansa tarkoituksenaan olla hänen apunaan. Edetessään viimein Warun lauman alueille he kohtaavat Warun kaksi lasta joista molemmat ovat pahasti haavoittuneita mutta vanhempi, Tetsu, pahemmin. Kasai koettaa lähestyä heitä ja vakuuttaa heidät ystävällisyydestään, Tetsun pikkusisko Yami kuitenkin tunnistaa Yorokobin ja kieltää heit ankarasti lähestymästä.

Hieman jäljessä Tengokun kanssa tullut Bureibu kuitenkin saa vakuutettua Yamin väistymään ja päästämään Tengokun tämän isoveljen avuksi. Kasai saa kuulla samalla Yamilta Gekidon hyökänneen armotta Tetsun kimppuun selvänä aikeenaan tappaa tämä, Kasai päättää hoitaa asiat isänsä ja hänen välillään lopullisesti.

Tengoku saa Tetsun kuntoon ja tämä pyytää heitä lähtemään heti lauman pää- alueille, anoen heitä pelastamaan heidän isänsä. Kasai lupaa tehdä sen ja Bureibu jää sisarusten luo Tengokun kanssa. Kasai jatkaa eteenpäin Yorokobin kanssa jolta Kasai kysyy, tiesikö tämä ollenkaan vallitsevasta tilanteesta, Yorokobi paljastaa kuulleensa huhuja muttei uskonut koskaan niitä todeksi.

Viimein kaksikko saapuu leirin pää- alueelle jossa vallitsee täysi kaos, Gekidon miehineen on tappanut lähes puolet laumasta ja Gekido itse käytännössä pieksee itseään selvästi heikompaa Warua kuin säkkiä. 

Kasai hyökkää isäänsä vastaan ja saa tämän pois Warun niskoilta, valitettavasti muut kenraalit huomaavat tilanteen ja koettavat ajaa Kasain pois isänsä kimpusta tämä saa kuitenkin kaadettua kenraalit ja jatkettua isänsä hiillostamista. Viimein Kasai saa isänsä ajettua nurkkaan ja kysyy tältä miksi tämä tekee jotain sellaista Gekido kuitenkin toteaa ettei hänen asiansa kuulu Kasaille ja koettaa hyökätä uudelleen, Senshi kuitenkin ilmaantuu paikalle ja iskee Kasain isältä tajun kankaalle.

Ennenkuin Kasai ehtii kysyäkään, Senshi alkaa selittää hänelle tämän isän menneisyydestä. Kasai saa kuulla Gekidon aloittaneen toimensa sinä päivänä kun hän sai kuulla ettei Kasai olekaan hänen lapsensa vaan jonkun toisen sillä Gekido oli itse kykenemätön saamaan pentuja ja Kasain äiti Suzunaru oli koettanut miellyttää miestään hankkiutumalla raskaaksi ja väittämälä että lapsi oli hidän.

Kuultuan asiasta Gekido päätti purkaa turhautumistaan ja vihaansa muualle kuin vaimoonsa, hän oli aloittanut ensin pienestä mutta veren maku alkoikin tunuta hyvälle ja se ajoi Gekidon kierteeseen joka oli lopulta johtanut nykyiseen. Samalla Senshi myös selittää Yorokobin olevan hänen oikea isänsä, lisäten että he olivat pitäneet sitä kolminkeskeisenä salaisuutena hänen äitinsä kanssa.

Gekido kuitenkin on herännyt tässä välissä, raivon ajamana hän hyökkää Senshin kimppuun tappaen tämän ja koettaa sitten hyökätä Yorokobin kimppuun mutta Waru saa estettyä tämän. Kasai auttaa Warua pitämään Gekidon maassa ja samalla he miettivät yhdessä tämän lopullista tuomiota.

Kasai tuntee kuitenkin yhä empatiaa isäänsä kohtaan ja sopii Warun kanssa laittavansa tämän kallion sisään vangittavaksi ja kenraalit ajettavaksi ikuiseen maanpakoon josta he eivät saaneet palata edes suurimman hädän hetkellä. Viimein he saavat asiat kuntoon ja Yorokobi joka sillä hetkellä on heidän laumansa ylikenraali, nostattaa Kasain heidän laumansa johtoon.

 

Randomi, asiaan täysin liittymätön fakta tähän vielä loppuun: Some kind of heron Ivanilla olisi alkuperäisessä tarinassa tullut jossakin vaiheessa olemaan tekokäsi mutta ilmeisesti lopputuotos ei sitä kaivannut.