Naah.

Katsoin lähestyvää tulvaa hetkisen ja vilkaisin sitten poliiseja, Johnny makasi taju kankaalla jverenhukasta mutaisessa maassa ja Greg ei ollut näemmä vielä huomannut lähestyvää syöksyä vaikka maa tärisikin jo aikamoisella tavalla. Pohdin hetken josko viitsisin varoittaa heitä kunnes päätin niin olevan parasta, molemmat olivat vielä nuoria jannuja, ei heidän kohtalokseen ollut kiva tälläista suoda.

"Hei, pentu, sinuna kiipeäisin vähän korkeammalle." Totesin, Greg katsoi minua kummastuneena, eikö se ollut vieläkään ymmärtänyt?

"Ala tulla alas sieltä." Greg tuhahti hieman ärtyneenä ohittaen kehotukseni.

"Ei huvita." Sanoin ja osoitin jo hyvin lähellä olevaa tulvaa, Greg viimein tajusi katsoa ja pakenemisreaktion sijaan hän vain pudotti aseensa jähmettyneenä ja jäi tuijottamaan.

"Hei, mitä helvetiä sinä teet?!" huusin meksikolaiselle, "haluatko sinä tappaa itsesi?!"

Poika jäi seisomaan niine hyvineen, hän oli ilmeisesti liian peloissaan tajutakseen mitään, huokasin ja pyöräytin silmiäni kiiveten sitten alas poliisin luo ja vetäen tämän niskasta kielekkeelle. Greg tuijotteli yhä aika järkyttyneesti vesimassaa ennenkuin alkoi mutista jotain partneristaan, pian hän yritti taas alas ilmeisesti pyrkien auttamaan kaveriaan töytäisin hänet rajusti nurin ja lähdin itse laskeutumaan alas hänen avukseen.

Sain nostettua Johnnyn käteni varaan kun huomasin aaltojen olevan jo todella lähellä, kiedoin toisen käteni vain kiven ympärille tiukasti ja rukoilin jumalaa. Vedet vyöryivät suoraan niskaamme, hetkeen en päässyt pinnalle mutta ensivesien hieman rauhoittuessa työnsin pääni pintaan ja samoin tein poliisin kanssa, tunsin kuinka veden mukana syöksyvät oksat ja kivet sun muut repivät jalkojani ja kehoani.

Vesi alkoi rauhoittua vasta vartin päästä, nostin sinivuokon lähimmälle tasanteelle ja istuuduin viereen, kaivelin vettynyttä liiviäni vieä kerran kunnes löysin minigrip- pussini jossa pidin savukkeitani ja sytkäriäni. Savukkeet olivat aavistuksen vettyneitä mutta syttyivät silti, vedin muutaman henkosen kunnes rupesin tutkimaan kuinka pahaa jälkeä olin haulikollani poliisiin aiemmin saanut. Pettymyksekseni jouduin toteamaan että taitoni olivat ruostuneet, vain muutama hauli oli uponnut olkapäähän ja rinnan alueelle

"Mitä sinä teet?"

"Hm?" Mutisin savuke suussani ja vilkaisin Gregiä.

"Sinä... Ensin yrität tappaa meidät ja nyt tämä, mikä sinussa on vialla?!" Greg huusi hermostuneena.

Otin muutamat pitkät poskisauhut kunnes heitin tupakan veteen ja katsoin kuinka se upposi veteen ja sammui, pienen hetken päästä otin uuden ja aloin polttamaan sitä kaikessa hiljaisuudessa. Käänsin katseeni Gregiin joka tuijotti minua yhä hiljaa ja kylmänä, nojauduin kallioon ja flippasin toisenkin savukkeen menemään.

"Ensinnäkin, te molemmat ette taida olla kovin vanhoja parikymppisiä ehkä?" Kysyin.

"Minä olen 23 ja partnerini 24." Greg selitti matalalla äänellä, hymähdin ja nyökkäsin.

"Sithän minäkin, jos tutkitte rikostaustaani niin varmaan huomasitte ettei yksikään tapponi ole alle 40 vuotias, en minä pikkupentuja listi, liian julmaa. Sitäpaitsi minulla on suunnilleen teidän ikäinen poika, sinä etenkin muistutat häntä hyvin paljon luonteesi puolesta." Selitin ja katsoin poliisia joka vain katseli minua hiljaa.

Sade ja myrsky hiljenivät, tulvakin alkoi laantua, aloin laskeutua hieman alemmas, samoin teki poliisi, viimein tulva lähti kokonaan pois ja pääsin maahan, sehän oli aivan mutainen ja upottava tottakai mutta tie oli onneksi sen veran vankka että siinä ei uponnut kuin sentin tai pari. Käännyin katsomaan autonai ja yllätyksekseni tulva oli nostanut sen tielle ja kääntänyt ympäri, jos se vilä toimisi niin tämä päivä jopa päättyisi kohdaltani erittäin hyvin.

Kävelin autolleni tyynesti vihellellen ja huomasin avainten olevan vielä virtaukossa, käänsin sitä pari kertaa, hemmetti. Menin konehuoneen puolelle ja aloin puhdistelemaan paikkoja, kokeilin uudestaan auton käynnistystä kunnes viimein se kurlahti liikkeelle. Juuri kun olin sulkemassa konepeltiä tunsin aseen piipun kyljessäni, laitoin pellin kiinni ja nojasin konpeltiin kääntäen tyynesti katseeni Gregiin joka ei ilmeisesti ollut luovuttanut kiinniottamiseni suhteen.

"Tarvitsetteko kyydi? Autonne nimittäin näyttää siltä ettei se liiku." Kysyin tyynesti ja vilkaisin samalla Johnnya joka nojasi heidän hajonneen autonsa kylkeen ja oksensi vettä, hyvä että oli herännyt.

"Minä..."

"Laskehan se aseesi jo alas, en ole teille mikään sen kummempi uhka, olen palkkatappaja, en massamurhaaja." Sanoin ja painoin tyynesti pojan aseen piipun poispäin minusta etsiskellen samalla aurinkolasejani nopeasti pilvien takaa paljastuvan auringon vuoksi.

"Tuohan tuo sinun partnerisi tänne ja hypätkää takapenkille, vien teidät jonnekin valtatien bussipysäkille, sieltä voitte ottaa kyydin kaupunkiin ja kutsua jonkun korjaamaan tuon romunne pois." Heitin tyynesti ja katsoi häntä pilottilasieni takaa.

Greg näytti vain hämmentyvän, kohta hän käveli partnerinsa luo ja he juttelivat hetken kunnes Johnny vilkaisi minuun päin. Viitoin heitä kohti ja pienen epäröinnin jälkeen he lähtivät kävelemään luokseni, heitin haulikkoni takalavalle (tai sen jäänteille) ja hyppäsin kuskinpukille, molemmat istuutuivat hyvin epäröiden kyytiini ja lähdin ajamaan. Rytäkässä tyhjennyt takarengas haittasi hieman mutta valtaitellä se ei enää tuntunut niin pahalta.

Viimein löysin bussipysäkin, ajoin sivuun ja vilkaisin sitten molempia, Johnny astui ulos ensimmäisenä aivan kalpeana ja rupesi taas oksentamaan. Greg jäi stumaan paikoilleen ilmeisesti halusi sanoa tai tehdä jotain, käänsin itseäni tyynesti häntä päin ja länttäsin hieman märän stetsonini hänen päähänsä, Greg hätkähti hereille ja tuijotti minua kysyvvästi, nostin lasini ja katsoi häntä rennosti hymyillen.

"Noniin alahan painua pentu, kaverisi taitaa tarvita tuolla hieman tukea sinulta."

"Tuota... Minä..."

"Minähän sanoin, en ole mikään ikävä tyyppi vaikka teenkin muiden likaiset hommat. Te pojat olette mukavia ja fiksuja ja pidän teistä joten alahan painua ennenkuin alan katua ja hilaan teidät takaisin autonne luo." Hymähdin ja pörrötin nuorukaisen päätä, tämä nyökkäsi, poistui ja lähdin ajamaan.

Katsoin kuinka Greg vielä jäi tuijottamaan perääni kunnes käännyin katsomaan edessä siintävää valtaitetä, ensiksi pitäisi käydä hakemassa palkka ja sitten varmasti mennä suoraan klinikalle, sitten käydä hakemassa puhtaammat vaattet, ostaa parempi auto ja soittaa sitten kotiin että olin tulossa illalliselle tänään.

Loppu...